Wetgeving

Wetgeving blinderen autoramen

Autoruiten worden vaak geblindeerd vanwege de vele bijkomende voordelen die dit biedt. De wetgeving voor het blinderen van autoramen zorgt er wel voor dat er restricties zijn. Een andere reden is dat sommigen het simpelweg erg mooi vinden om getinte autoruiten te hebben.

Wij zijn van mening dat getinte ruiten inderdaad erg mooi kunnen staan, maar omwille van de veiligheid zijn hier enige beperkingen aan gesteld vanuit de overheid. Daarom gaan we hier dieper op in zodat u precies weet wat wel en niet mag en waarom dat zo is. U hoeft zich dan geen zorgen te maken om uw eigen veiligheid en die van anderen, noch om eventuele controles wanneer u met geblindeerde ruiten rijdt.

Veiligheid

Het werd al eventjes aangestipt. Er is voor autoramen blinderen een wetgeving opgesteld. Dat is niet gedaan omdat de staat donkere ruiten niet mooi vindt, maar omwille van de veiligheid. De beredenering hierachter is eigenlijk tweeledig.

Ten eerste draait het om een stukje communicatie. Tijdens de rijlessen leert een bestuurder al dat het belangrijk is om niet alleen naar het voertuig van andere bestuurders te kijken, maar ook naar die bestuurder zelf. Heeft hij of zij mij gezien? Lijkt het erop dat het voor hen duidelijk is wat ik ga doen? Wellicht bent u zich hier niet heel erg bewust meer van, maar in de praktijk let in principe iedere bestuurder op de bestuurders om zich heen.

Zo worden misverstanden en gevaarlijke situaties voorkomen. Helaas zorgt een donkere raamfolie op de voorportieren er voor dat u wellicht bestuurders nog wel kunt zien, maar zij u niet meer. Dit bemoeilijkt de communicatie en vergroot de kans op ongelukken.

Ten tweede is het zeer belangrijk dat u tijdens het autorijden goed om zich heen kunt kijken zodat u een goed beeld krijgt van de verkeerssituatie waarin u zich bevindt. Getinte ruiten zijn in principe, zeker vanuit de bestuurder, geen belemmering hierin.

Toch kan het bij duisternis of slecht weer zo zijn dat uw zicht beperkt wordt door de combinatie van uw getinte ruiten en de donkere omgeving. Wanneer u niet goed kunt zien wat er gebeurt ontstaan er sneller gevaarlijke situaties.

Blinderen volgens de wet

De Ramentinter maakt gebruik van folies die voldoen aan de regels rondom autoramen blinderen. Nadat u bij ons uw voorportieren heeft laten tinten ontvangt u van ons een certificaat. Op dit certificaat staat dat de autoramen van de voorportieren zijn geblindeerd met een folie die voldoet aan de wetgeving. Daarnaast geeft dit certificaat aan dat wij dit bij aflevering hebben gemeten met hiervoor geschikte meetapparatuur. Dit hoort bij onze professionele kwaliteit, service en garantie en is standaard onderdeel van onze werkwijze.

Bent u benieuwd naar de een van de vele voordelen van autoruiten tinten? Bekijk dan snel de #5 belangrijkste voordelen!

Wetgeving blinderen autoramen

Om de veiligheid op de weg te waarborgen is er een wetgeving voor ramen blinderen opgesteld. In artikel 5.2.42 van de Regeling Voertuigen staat dan ook:
‘’De lichtdoorlatendheid van de voorruit en de naast de bestuurderszitplaats aanwezige zijruiten mag niet minder dan 55% bedragen.’’

Dit betekent dat u de betreffende ruiten wel degelijk mag blinderen, maar dat hier een wettelijke grens aan is gesteld. Wanneer de politie een auto treft waarbij deze ruiten geblindeerd zijn kunnen zij er voor kiezen om de lichtdoorlatendheid te controleren. Dit doen zij in eerste instantie op basis van hun eigen zicht. Wanneer het vermoeden bestaat dat de ruiten te donker zijn, wordt er met een speciaal apparaat (genaamd Tintman) gemeten hoeveel licht de ruit precies doorlaat.

Wanneer dit minder dan 55%  betreft zal er in vrijwel alle gevallen een boete worden uitgeschreven. De auto mag dan ook niet verder rijden en moet, na aanpassing van de lichtdoorlatendheid, opnieuw gekeurd worden.

Wilt u uw autoruiten laten tinten dan zorgen wij er uiteraard voor dat u geen regels zult overtreden. De Ramentinter blijft namelijk binnen de wettelijke normen die gesteld zijn. Daarnaast hebben we een breed assortiment aan autoraamfolie soorten op voorraad zodat u hieruit kunt kiezen.

Autoramen blinderen wetgeving

De meeste nieuwe auto’s die van de fabrieksband komen rollen laten al minder dan 100% licht door. Nu geeft dan in principe niets, maar dit betekent wel dat er niet zomaar een folie met 45% reductie kan worden aangebracht. Wij hebben altijd de juiste soorten folie beschikbaar zodat uw voorportieren binnen de wettelijk gestelde grenzen blijven.

Omwille van uw veiligheid zullen wij er dan ook altijd zorg voor dragen dat uw auto volledig in orde is. Dit controleren we zelf ook door een meting uit te voeren. U kunt er dus op vertrouwen dat u zorgeloos kunt wegrijden met uw mooie, nieuw getinte autoruiten!

Heeft u daarnaast nog vragen wat betreft de wetgeving autoramen blinderen? Neem dan contact met ons op via 015-4550 536 of info@deramentinter.nl zodat we u verder kunnen helpen.

Waarom De Ramentinter?

Voorbeelden getinte autoruiten

We begrijpen goed dat u eerst enkele voorbeelden van getinte auto’s wilt zien voordat u een offerte opvraagt. We hebben al veel tevreden klanten mogen ontvangen en willen u ook graag tot dienst zijn.

Wij tinten onder andere de volgende merken

Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen

Meer dan 15 jaar ervaring en een vertrouwd adres in raamfolie montage

Recensies van klanten die u voorgingen

Naast het tinten van ramen en ruiten van auto’s voeren we foliemontage ook uit op de ruiten van gebouwen en panden. Dit doen we met dezelfde passie en vakmanschap als bij auto’s. We hopen dan ook dat onze klanten die gebruikmaken van deze service daarna tevreden zijn en van meer comfort kunnen genieten in het gebouw. Met zonwerende folie zal het verschil namelijk al vrij snel te merken zijn! Hebben we de ramen van uw gebouw voorzien glasfolie? Ook dan horen we graag hoe u onze service ervaren heeft! 

Laat gerust een recensie achter hierdoor kunnen wij onze service verder verbeteren. Service op de eerste plaats Het kan uiteraard voorkomen dat u nog vragen heeft aan de hand van onze dienstverlening. We helpen u graag verder, ook wanneer de werkzaamheden reeds zijn uitgevoerd. Bij De Ramentinter staat service namelijk hoog in het vaandel! Neem daarom gerust contact met ons op indien u nog vragen of opmerkingen heeft, dan bekijken we graag hoe we u daarin van dienst kunnen zijn of uw vragen kunnen beantwoorden.