• Anti-inkijk folie

Er zijn allerlei redenen om te kiezen voor een ruit waar van buitenaf niet doorheen gekeken kan worden. Wellicht woont u aan een druk belopen straat of heeft u liever niet dat men zo uw kantoor in kan kijken. Vroeger was één van de weinige opties dan melkglas, maar dit is kostbaar en het vergt veel werk om uw raam te vervangen.

Gelukkig is er anti inkijk folie. Dat is een laagje folie dat u op uw raam kunt laten aanbrengen, waardoor er niet meer van buiten naar binnen gekeken kan worden.

Welke voordelen dat biedt, hoe het werkt en op welke plekken dit geschikt is vertellen we u graag.

Soorten anti-inkijk folie

De vaste waarde van raamfolie met anti inkijk eigenschappen kan op twee manieren worden gemaakt. Deze zijn van invloed op het uiterlijk van de ruit.

Matte anti-inkijk folie – Gematteerde folie

Een gematteerde folie lijkt veel op melkglas. Er komt nog veel licht van buiten naar binnen maar de inkijk wordt beperkt. U kunt van binnen minder goed naar buiten kijken, maar ziet bijvoorbeeld nog wel de contouren van een passant. De gematteerde folies zijn in veel verschillende uitvoeringen beschikbaar.

Spiegel anti-inkijk folie – Spiegelende folie

Deze raamfolie maakt van de buitenkant van de ruit een soort spiegel. Wanneer dit type folie is aangebracht kun je van buitenaf bijna niet meer naar binnen kijken en wanneer de lichtsterkte binnen lager is dan buiten wordt dit zelfs onmogelijk. Daar tegenover staat dat er onbeperkt zicht van binnen naar buiten blijft. Er komt met dit type wel minder licht naar binnen dan anders het geval zou zijn geweest.

Voordelen anti inkijk raamfolie

✅ Geen inkijk meer:

Uw privacy wordt op die manier gewaarborgd en u hoeft zich niet druk te maken om eventuele inkijk die u voorheen had.

✅ Lage kosten:

De kosten van anti inkijk folie zijn vele malen lager dan die van een nieuwe glasplaat.

✅ Lichtschittering afbreken:

Uw scherm wordt niet langer onleesbaar door de zon die er van buitenaf op valt.

✅ Ultraviolet licht weren:

Ultraviolet licht laat uw interieur verkleuren, maar niet wanneer u anti inkijk ruitfolie heeft.

✅ Infrarood licht weren:

Het infrarode licht van de zon draagt veel warmte mee.

Door dit te weren blijft het, zeker in de hete zomermaanden, koeler in de ruimte.

✅ Verfraaing van ramen:

Door de verschillende soorten folies is er altijd wel eentje die bij uw smaak past en uw raam verfraait.

Veel gekozen ruimtes voor folie

Gebouwen raamfolie met anti inkijk eigenschappen wordt op zeer veel verschillende plekken gebruikt. De vaste en wisselende eigenschappen maken dat het voor vrijwel ieder gebouw zinvol is om folie op de ruiten aan te laten brengen. Hieronder vindt u een greep uit de soorten locaties waar vaak wordt gekozen voor anti inkijk folie:
✅ Fabrieken, kantoren & bedrijfspanden

✅ Woonhuizen en bungalows

✅ Ziekenhuizen

✅ Fysio, huisarts en tandartspraktijken

✅ Opslag- en computerruimtes

✅ Video- en studioruimtes

✅ Schoonheidssalons en kapsalons

✅ Sport- en fitnessruimten

✅ Limousines, bedrijfsbussen of ambulances

Montageservice De Ramentinter

Vanuit De Ramentinter hebben wij inmiddels veel ervaring met het proces van advies tot montage van allerlei verschillende soorten raamfolie, waaronder uiteraard de anti inkijk raamfolies. Dit doen we op gebouwen maar uiteraard ook op voertuigen. We vinden het namelijk belangrijk dat een folie ook op de juiste manier wordt aangebracht zodat de eigenschappen worden gewaarborgd en het er bovendien netjes en verzorgd uitziet. Onze service is daarbij gebaseerd op drie pijlers.

✅ De hoogste kwaliteit:

Bij De Ramentinter mag u rekenen op een dienst van de hoogste kwaliteit, waarbij alleen folie van de beste merken wordt gebruikt.

✅ De beste service:

Voor beste service met betrekking tot het plakken van folie op uw ruiten bent u bij De Ramentinter aan het juiste adres.

Bij vlakglas geven we bij een buitenfolie (maximaal) 5 jaar en bij binnenfolie (maximaal) 10 jaar garantie.

Ook hierbij is het afhankelijk van het type glas en folie. U kunt ons hierover raadplegen.

✅ Flexibiliteit:

We voegen ons naar uw beschikbaarheid en voeren onze werkzaamheden uit wanneer u dat uitkomt.

Hoe werkt de service?

Zoals beschreven is anti inkijk raamfolie een dunne laag folie die op het raam wordt geplakt. Deze folie bestaat veelal uit enkele lagen polyester. De samenstelling van die lagen maakt het mogelijk om de folie en daarmee het raam verschillende eigenschappen te geven.

Wilt u raamfolie laten aanbrengen op uw kantoorpand, woning of anders? We garanderen u de beste service en zijn zeer flexibel.

Bij spiegelende folie kan je naar buiten kijken maar niet naar binnen. Bij een matte folie kan je niet naar binnen en niet naar buiten kijken.

Wilt u ook anti inkijk folie laten aanbrengen?

We zijn u graag van dienst. Indien u interesse heeft in een van onze folies kunt u contact met ons opnemen. Wilt u anti-inkijk folie laten aanbrengen of meer informatie over de mogelijkheden? We helpen u dan met al uw vragen en maken eventueel een specifieke offerte voor u op. Neem gerust vrijblijvend contact op per mail of telefonisch.