• Autoraamfolie – Raamfolie auto

Steeds meer mensen kiezen voor het laten tinten van hun auto met speciale autoraamfolie. De redenen daarvoor lopen zeer uiteen. Sommigen vinden het heel erg mooi en anderen willen vooral dat hun kinderen op de achterbank niet in de brandende zon zitten. Voor iedere wens is er een bijpassende soort folie en bij De Ramentinter zorgen wij er graag voor dat die netjes op uw ruiten komt te zitten.

Voor het zover is zullen we u eerst wat meer vertellen over autoraamfolie, wat het is en hoe wij er mee omgaan. Lees dus snel verder en raak ook overtuigd. Velen gingen u al voor!

Officiële dealer raamfolie auto

De Ramentinter biedt een ruim en breed assortiment autoraamfolie aan. We zijn een officiële dealer van kwaliteitsmerken waarbij er een garantie gegeven kan worden voor het beste resultaat met hoogwaardige autoraamfolie. Doordat er veel verschillende varianten van de raamfolie voor auto’s zijn, heeft iedere soort folie weer een ander voordeel.

Voorbeelden van geblindeerde ramen van klanten die u voorgingen

Bent u benieuwd naar enkele voorbeelden van geblindeerde auto’s door middel van autoraamfolie? Dan snappen we! U kunt voorbeelden zien van auto’s welke De Ramentinter al heeft getint. Ook hebben we enorm veel mooie en positieve recensies van onze klanten. Zo tinten we verschillende merken zoals BWM, Volkswagen, Audi, Mercedes en veel meer!

Geblindeerde autoruiten bwm x1 Geblindeerde autoruiten peugeot 308 Geblindeerde autoruiten audi a6 Geblindeerde autoruiten vw golf

Autoraamfolie voordelen

Lichtdoorlaatbaarheid van raamfolies voor autoruiten is niet het enige verschil. Voor sommigen is een belangrijke reden van het laten tinten van autoruiten het tegengaan van warmte door zonlicht. Daarnaast is UV-straling een belangrijke oorzaak van het verkleuren van het interieur van uw auto. In de onderstaande tabel ziet u de verschillen voor de raamfolies voor autoruiten die De Ramentinter gebruikt voor het tinten.

Verschillende raamfolies tinten voor auto's

Wat is autoraamfolie?

U heeft ze wellicht een keer zien rijden. Auto’s met getinte ruiten, met name de ruiten vanaf de achterportieren tot en met de achterruit. Bij de meeste modellen kan je ze tegenwoordig met zulke ramen rechtstreeks bij de fabriek af bestellen. Getinte ruiten van fabriek af geeft wel de optische look maar heeft niet de vele voordelen als getinte ruiten met autoraamfolie. Zoals zonwerend, uv-werend en inbraak werend. Ook is het in de meeste gevallen voordeliger om raamfolie achter af te laten monteren. Zeker voor leaserijders is dit interessant in verband met de bijtelling. Dit zijn slechts enkele voordelen van autoraamfolie. Autoraamfolie is een kwalitatieve folie die uit meerdere lagen bestaat die op de ruit van de auto aan de binnenkant wordt geplakt.

Hoe werkt het aanbrengen?

Voor het monteren van autoraamfolie bestaan er verschillende methodes. Bij De Ramentinter kiezen we voor de enige juiste werkwijze. Allereerst monteren wij de folie in een stofvrije ruimte. Portierramen worden gedemonteerd waardoor deze grondig gereinigd en ontvet kunnen worden. De folie wordt op maat gesneden en door de folie te verwarmen in de juiste vorm vervormd. Ook het gedeelte glas wat normaal nog in uw portier blijft zitten wordt mee geplakt. Vaste ruiten of te wel gelijmde ruiten worden niet gedemonteerd. Maar ook op deze ruiten kunt u van ons een perfecte afwerking verwachten. Deze ruiten hebben in de meeste gevallen een matrix rand. Door deze zwarte raster rand krijg je een witte luchtrand. Dit is van buitenaf vaak te zien. Door onze unieke werkwijze kunnen wij in de meeste gevallen de folie zo monteren dat deze witte rand niet of nauwelijks zichtbaar is. Ook snijden wij nooit rechtstreeks met een mes op uw ruiten. Hierdoor kunnen we het glas niet beschadigen.

Kortom we willen kwaliteit leveren en u op pad sturen met een mooi eind resultaat. Ook daarom is raamfolie voor uw auto een uitstekend idee!

Wet- en regelgeving autoraamfolie auto

Er wordt regelmatig gevraagd of autoruiten tinten met autoraamfolie wel is toegestaan volgens de wet. Dat is een zeer terechte vraag. Het antwoord is ja, maar hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo moeten de voorportieren een minimale lichtdoorlatendheid hebben van 55%. Bij de Ramentinter zorgen we er altijd voor dat uw auto binnen de wettelijke norm blijft. Dit controleren we met een meetapparaat zodat hier geen twijfel over bestaat. De overige ruiten mogen zo donker worden als u maar wilt, mits er een rechter buitenspiegel aanwezig is op de auto.  De wetgeving voor het laten blinderen van uw autoramen door middel van autoraamfolie is dus zeer duidelijk. Wilt u uw ramen blinderen? Lees deze dan snel door, maar we kunnen u er ook meer over vertellen.

De belangrijkste manier waarop de verschillende autoraamfolies voor autoruiten met elkaar te vergelijken zijn is op de factor van lichtdoorlating of lichtabsorptie. Hoe lager de lichtdoorlaatbaarheid hoe donkerder de autoramen.

Verschillende tinten raamfolie voor autoruiten

De werkwijze van De Ramentinter

Wanneer u er voor kiest om uw ruiten te laten bekleden met folie is het natuurlijk prettig om eerst al uw vragen te kunnen stellen en voldoende informatie te verzamelen voordat u beslist wat u laat doen. Wij geven daarom altijd een eerlijk en realistisch advies. Ook de kosten voor het ramen blinderen benoemen we vooraf. U weet op die manier precies waar u aan toe bent. Wanneer we voor u aan de slag mogen gaan bestaat er de mogelijkheid om een leenauto mee te nemen. Hierdoor blijft u mobiel en deze optie behoord tot onze standaard service. Zodra we klaar zijn geven we dat uiteraard zo snel mogelijk door en dan kunt u het resultaat komen bewonderen alvorens u uw auto weer mee naar huis neemt. Kent u de Dot-matrix behandeling? In de meeste gevallen kunnen we deze behandeling toepassen. We adviseren u hier graag over.