• Autoruiten tinten of blinderen

Wat is blinderen?

Bij blinderen of tinten wordt een (verduisterende) blindeerfolie aangebracht aan de binnenzijde van de autoruiten. Deze blindeerfolie wordt in de professionele wereld ‘windowfilm’ genoemd. Blindeerfolie bestaat in verschillende merken, kwaliteit en soorten van lichtdoorlatendheid. Lichte en donkere tinten tot totale blindering of verduistering. Dit biedt bescherming tegen warmte en schadelijk UV-stralen.

Er zijn veel bedrijven die autoruiten tinten. Desondanks, zijn er maar weinig bedrijven die werken met een DOT-Matrix behandeling. Professionals van Deramentinter.nl werken met deze methode, waardoor er nauwelijks tot geen witte randen ontstaan na het tinten. Hierdoor krijg u het beste resultaat, met een perfecte afwerking en levenslange garantie!

Wat zijn de soorten blindeerfolie?

Wij bieden vijf verschillende soorten blindeerfolie. De soorten verschillen in lichtdoorlatendheid en de mate waarin de folie zonwerend werkt. Wij gebruiken alleen de beste materialen. U kunt kiezen vanaf 70% tot en met 5% blindeerfolie. De 70% (carbon 70) folie is de meest lichte folie. Deze folie kunt u gebruiken voor de ramen van de voorportieren van uw auto of bedrijfsvoertuig. De 5% folie is de meest donkere folie waardoor er van buitenaf niet meer naar binnen gekeken kan worden. 5% folie is wettelijk niet toegestaan voor de voorportieren. Bekijk de vijf verschillende soorten blindeerfolie in de onderstaande afbeelding met tabel.

Verschillende raamfolies tinten voor auto's

U hoeft zich geen zorgen te maken over de wettelijk eisen. Wij denken met u mee en adviseren altijd wat gepast is volgens de wet, zodat u niet voor problemen komt te staan. Indien u uw voorportieren laat tinten kunt u van ons een certificaat krijgen, waarin staat vermeld dat de blindeerfolie aan de wettelijke eisen voldoen.

Waarom autoruiten laten tinten?

Het voornaamste voordeel is de warmte werende werking, verbeterde privacy en uitstraling van de auto of bedrijfsvoertuig. Steeds vaker worden nieuwe auto’s verkocht of geleased met professioneel geblindeerde ramen. Puur vanwege deze voordelen.

Daarnaast brengt UV-straling op termijn schade toe aan het interieur, waardoor interieur verkleurd. Dit wilt u voorkomen. Op deze manier zijn getinte autoruiten een waardetoevoeging aan uw voertuig. Hier zetten we de voordelen van blinderen op een rij. Het voornaamste voordeel is de warmtewerende werking, verbeterde privacy en uitstraling van uw auto of bedrijfsvoertuig. Steeds vaker worden nieuwe auto’s verkocht of geleased met professioneel geblindeerde ramen. Puur vanwege deze voordelen.

 • Warmtewerend: Blindeerfolie reduceert warmte van zonlicht tot wel 78%. Vooral tijdens de warme zomerdagen zult u het verschil merken.
 • Brandstofbesparing: Doordat de airco minder hard hoeft te draaien kunt u zelfs op brandstof besparen. 
 • Inkijkwerend: Afhankelijk van de soort blindeerfolie, wordt het zicht van buiten naar binnen beperkt en geeft dit meer privacy voor u en uw medepassagiers. 
 • Uitstraling: Het aanbrengen van raamfolie geeft uw auto een luxe uitstraling en biedt financiële meerwaarde.
 • Veiligheid: Als u ervoor kiest om uw autoruiten te laten tinten dan heeft u bij vandalisme of een ongeluk geen last van rondvliegend glas. Daarnaast kunnen dieven lastiger uw auto inkijken en is het risico op inbraak kleiner.
 • UV-werend: Met hoogwaardige blindeerfolie houdt u circa 99% van alle schadelijke UV-straling tegen. Dit voorkomt verkleuring van het interieur in uw auto. Zo zorgt u ervoor dat ook het interieur in uw auto langer mooi blijft.

Als een van de weinige werken wij met een DOT-Matrix behandeling. Bij veel bedrijven wordt de ruit niet volledig geblindeerd en ziet u een witte of zilverkleurige rand om de autoruiten. Dit wil u voorkomen. Daarom bieden wij voor 90% van alle auto’s een DOT-Matrix behandeling. Dit betekent dat u niet of nauwelijks een witte rand ziet om de ruiten.

Wat kost autoruiten tinten?

De prijs voor het blinderen van autoruiten is verschillend per auto. De totaalprijs is afhankelijk van het type auto, merk, oppervlakte en soort folie. Een Tesla Model 3 tinten is bijvoorbeeld duurder dan een Renault Mégane. Kwaliteit, service en een hoogwaardige afwerking staan bij ons centraal. Wij gaan secuur te werk en snijden nooit de folie tegen de autoruiten aan. In 90% van alle gevallen kunnen we te werk gaan met een DOT Matrix behandeling. Hierdoor kan de ruit volledig bedekt worden met blindeerfolie, waardoor er geen of nauwelijks witte / zilveren randen ontstaan. Dit is uniek in Nederland! Op de manier bieden wij de hoogste kwaliteit met levenslange garantie! Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend naar offerte voor uw auto of bedrijfsvoertuig.

Ramen zelf blinderen of professioneel laten doen?

Professioneel autoruiten blinderen vereist ervaring, deskundigheid en geduld. De meest voorkomende problemen zijn als volgt:

 • Blindeerfolie laat los van de autoruiten.
 • Hardnekkige blaasjes op de ruiten.
 • Stof en vuil tussen de folie en ramen.
 • Beschadigingen aan de portieren of ruiten.
 • Bekeuring of APK afgekeurd.
 • Grote witte randen rondom de ruiten van de auto.

Deze nadelen wilt u voorkomen. Wij gebruiken alleen hoogwaardige blindeerfolie dat aansluit op uw wensen en geen problemen vormt tijdens een APK-keuring. Wij hebben een professionele werkplaats en reinigen / ontvetten de ruiten grondig, zodat wij goed voorbereid te werk gaan. Wij snijden nooit met een mes de folie direct op uw auto. Indien mogelijk verwijderen wij de ruiten van de auto, zodat de blindeerfolie maximaal bedenkt kan zijn over de gehele ruit. Tijdens montage bieden wij gratis een leenauto, zodat u altijd mobiel blijft.

Voorbeelden getinte autoruiten

Audi, Skoda, Volkswagen, Mercedes, Tesla, SEAT, Dacia, Kia, Porsche en alle andere merken. Wij bieden oplossingen voor elk merk en type auto. Dit doen wij alleen met hoogwaardige blindeerfolie en een perfecte afwerking. Bekijk voorbeelden met getinte autoruiten van tevreden klanten uit regio Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer en uiteraard ook uit andere steden van het land.

 

Wetgeving over blinderen

Het is wettelijk toegestaan om autoruiten te blinderen. Belangrijkste aandachtspunten zijn ruiten van de voorportieren. De voorportieren moeten aan de eis van 55% voldoen. Op deze manier voorkomt u een bekeuring of problemen tijdens de Apk-keuring. De andere ruiten mogen heel donker zijn (5%), zolang er buitenspiegels aanwezig zijn op uw auto of bedrijfsvoertuig. Wij controleren de folie met meetapparatuur en indien gewenst kunnen wij u ook een certificaat van goedkeuring meegeven.

Verschillende tinten raamfolie voor autoruiten

Vrijblijvend offerte aanvragen

Zoekt u een specialist voor het tinten van ramen van uw auto, bedrijfsvoertuig of bedrijfspand? Wij helpen u snel en vakkundig. Wij werken uitsluitende met hoogwaardige blindeerfolie van de beste merken. Kwaliteit en service naar de klant is onze hoogste prioriteit. Door het werken met een DOT-Matrix behandeling bieden wij een perfect afwerking. Daarnaast bieden wij elke klant een gratis leenauto. Vragen? Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend naar een offerte op maat.