• Privacy glas

Wat is privacy glas?

Autovoertuigen waarvan de ruiten getint zijn noemen we privacy glas. Bij privacy glas wordt een donkere tint raamfolie op de ruiten aangebracht, waardoor buitenstaanders niet makkelijk naar binnen kunnen kijken. Deze toepassing zien we ook terug bij gebouwen, kantoren en zelfs woningen. Privacy glas bevorderd privacy en beveiligd tegen inbraak. Door de voordelen zie je steeds vaker dat gebouwen en autovoertuigen voorzien zijn van privacy glas. Zelfs autofabrikanten bieden klanten bij aankoop van een nieuw autovoertuig de mogelijkheid om ruiten standaard af te leveren met getint glas. Is jouw auto, bedrijfsvoertuig of gebouw nog niet voorzien van privacy glas? Wij helpen je graag verder met advies en een perfecte afwerking.

Welke voordelen heeft privacy glas?

De voornaamste voordelen van privacy glas zijn: veiligheid en privacy. Daarnaast zijn er een grote reeks andere voordelen, zoals: zonwerend, warmtewerend, UV-werend, inkijkwerend, energiebesparing, anti-glasbreuk en bevordering van comfort voor inzittende. Ook verbeterd privacy glas de uitstraling van een gebouw of autovoertuig en kan zelfs de waarde toenemen. Ondanks dat dit een persoonlijke voorkeur is, horen wij van klanten regelmatig dat dit een belangrijk bijkomend voordeel is.

  • Zon- en warmtewerend
  • UV-werend tot 99%
  • Inkijkwerend
  • Energiebesparend
  • Anti-glasbreuk
  • Comfort inzittende
  • Verbeterde uitstraling
  • Verhoogde waarde

Verschillende soorten folie

Wij gebruiken alleen hoogwaardige soorten raamfolie van de beste merken, voorzien van perfecte afwerking. Voor autoruiten zijn er vijf soorten folie beschikbaar, variërend in lichtdoorlatendheid van 5 tot 70 procent. De 70 procent folie biedt de meeste lichtdoorlatendheid. Deze variant kan gebruikt worden voor de ruiten aan de voorzijde. 5 procent is de donkerste tint blindeerfolie en is wettelijk alleen toegestaan aan de achterzijde van autovoertuigen.

Bij gebouw raamfolie beschikken we over een groter aanbod aan soorten folie met verschillende eigenschappen en prestaties. De soorten folie voor gebouwen zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

Wat kost privacy glas?

Het aanbrengen van privacy glas voor autovoertuigen is verschillend per auto. Vraag hiervoor naar een offerte op maat. Bij gebouwen zijn de kosten € 45,- per m2 excl. btw. De totale kosten zijn afhankelijk aan voorkeuren en situatie. Neem contact met ons op voor advies en een vrijblijvende offerte op maat.

Is privacy glas wettelijk toegestaan?

Ja, privacy glas of blinderen is wettelijk toegestaan. Het enigste aandachtspunt zijn de ruiten aan de voorzijde van autovoertuigen. Wettelijk moeten de voorportieren aan minimaal 55 procent lichtdoorlatendheid voldoen. Op deze manier voorkom je bekeuringen en komt de auto zonder problemen door de APK keuring. De overige ruiten mogen donker zijn (5 procent). Wij controleren de folie met meetapparatuur en kunnen na het aanbrengen van de folie een certificaat van goedkeuring meegeven.

Voorbeelden

Vrijblijvend offerte aanvragen

De ruiten van een auto, bedrijfswagen, bedrijfspand of woning voorzien van privacy glas met hoogwaardige blindeerfolie? Wij helpen snel en vakkundig met advies en een uitstekende afwerking. Wij werken uitsluitende met hoogwaardige blindeerfolie van de beste merken. Kwaliteit en service naar de klant is onze hoogste prioriteit. Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend naar een offerte op maat.