• Autoramen blinderen – Autoruiten blinderen

Veel mensen laten hun autoramen blinderen tegenwoordig, maar waarom? De keuze om autoruiten te blinderen heeft verschillende reden. U weet bijvoorbeeld vast wel wat er gebeurt in een auto die de hele dag in de zon staat? Die gigantisch warme lucht die als een deken over u heen valt zodra u de portier opendoet, wordt na het blinderen van uw autoruiten aanzienlijk gereduceerd! Door de raamfolie wordt de instraling van zonnewarmte namelijk teruggedrongen. Verder zorg geblindeerde autoramen ook bij het tegengaan van uv-straling die uw interieur doet verkleuren en om de privacy in uw voertuig te vergroten. Bent u benieuwd welke voordelen autoruiten blinderen nog meer met zich meebrengt? Lees dan snel verder of neem contact met ons op.

Autoramen blinderen: #5 belangrijke voordelen

Wanneer u kiest voor autoramen blinderen biedt dat veel verschillende voordelen. We hebben ze netjes voor u op een rijtje gezet, zodat u het gehele overzicht kunt doorlezen. Dit zijn ze:

Warmtewerend: De raamfolie die gebruikt wordt om autoramen te blinderen zorgt er voor dat warmte van zonlicht tot wel 58% gereduceerd wordt. Dat betekent dat u met name in de zomer een stuk comfortabeler in uw auto zult zitten. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw eventuele passagiers worden de autoritjes een stuk prettiger. Wanneer u bijvoorbeeld regelmatig uw kinderen op de achterbank heeft zitten, zullen zij u erg dankbaar zijn voor het fijne en koele plekje in de auto. Daarnaast zorgt autoruiten blinderen er dus ook voor dat u uw airco minder snel of hard hoeft aan te zetten. Het is namelijk minder warm als normaal gesproken in de auto.

UV-straling weren: Een hoogwaardige folie houdt 99% van de schadelijke uv-straling tegen en voorkomt verkleuring van het interieur van uw auto. De uv-straling van de zon heeft al vele auto’s van binnen doen verkleuren. Deze straling is simpelweg erg krachtig. Gelukkig kunt u dat voorkomen met een kwalitatief hoogwaardige folie op uw autoramen.

Privacy: Afhankelijk van het soort raamfolie wordt het zicht van buiten naar binnen beperkt en geeft dit meer privacy. U kunt dus kiezen voor inkijk werende raamfolie bij autoramen blinderen. Sommige mensen zijn principieel erg gesteld op hun privacy, terwijl anderen het simpelweg fijn vinden om na een lange werkdag in hun prettig rustige auto te stappen. Autoruiten blinderen zorgt ervoor dat uw en uw passagiers weer meer privacy krijgen.

Veiligheid: Autoramen blinderen zorgt tevens voor een extra stukje veiligheid. Mocht de ruit breken door bijvoorbeeld vandalisme of een ongeluk, dan vliegen er geen honderden stukjes glas in het rond. Door de folie blijven alle scherven bij elkaar en wordt het gemakkelijker voor de brandweer of reparateur om de kapotte ruit te verwijderen.

Uitstraling: Het aanbrengen van raamfolie geeft uw auto een luxe uitstraling. Dit is voor veel mensen al reden genoeg om hun autoruiten te blinderen. Uw auto krijgt een smaakvolle nieuwe look die zeker bekijks zal trekken wanneer u langsrijdt.

Financiële meerwaarde autoruiten blinderen

Autoramen laten blinderen kent gelukkig ook een financiële meerwaarde! Omdat de folie uw auto een mooie uitstraling geeft is de kans groot dat de waarde van het voertuig stijgt. In die zin is de folie al een investering die zichzelf terugbetaald. Daar komt nog bij dat de ruiten langer mee zullen gaan. De folie beschermt tegen krasjes en andere kleine schades waardoor de ruiten zelf er als nieuw uit blijven zien. Zo heeft het blinderen van uw autoruiten ook nog eens een financiële meerwaarde. Autoramen blinderen kent daarnaast nog veel meer voordelen voor u!

Blindering voorkomen

Heeft u wel eens hinder ondervonden van de koplampen van achterliggers? Daar heeft u na het laten blinderen van uw autoruiten geen last meer van. Dit is een zeer aangenaam en bijkomend voordeel bij het blinderen van uw achterruit. Doordat uw zicht geblindeerd kan worden kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het wordt steeds drukker op de weg waardoor de kans op ongelukken ook toenemen. Daarbij is voorkomen beter dan genezen. Een geblindeerde achterruit kunt u helpen bij het verminderen van de schittering van de koplampen van achterliggers. Alleen hier al om raden we u aan om te kiezen voor autoruiten blinderen.

Minder vaak beslagen ruiten

Een minder bekend voordeel van autoramen blinderen is dat dit er voor zorgt dat uw ruiten minder snel beslaan. Dat komt omdat de folie warmte absorbeert. Zo kunt u sneller wegrijden op een koude winter ochtend. Dit kan u enorm veel frustratie schelen als u haast heeft en nog niet kunt wegrijden door beslagen ruiten.

Autoruit folie

De Ramentinter biedt een ruim assortiment raamfolies voor autoruiten. Deze variëren in lichtdoorlaatbaarheid en de mate waarin zij zonnewarmte weren. Zo kunt u kiezen voor 55% folie voor uw voorportieren. Deze folie is wettelijk toegestaan voor uw voorportieren en heeft een lichte gradatie en warmtewering. Het tegenovergestelde is de 5% folie waarmee u kiest voor maximale warmtewering en maximaal inkijkwering van buitenaf. De privacy van uw passagiers en waardevolle spullen is hiermee gegarandeerd. Let wel: De 5% folie is niet toegestaan voor uw voorportieren.
Verschillende tinten raamfolie voor autoruiten

Bent u al overtuigd?

Dat autoramen blinderen veel voordelen biedt hopen we op deze manier goed te hebben uitgelegd. De Ramentinter geeft u altijd gedegen advies over de verschillende mogelijkheden, soorten en kosten voor de folie. Wanneer u contact met ons opneemt helpen we u met al uw vragen en maken we een passende offerte. Wilt u uw autoruiten tinten door een professioneel bedrijf? Dan horen we graag van u!

de Ramentinter
Distributieweg 46 DelfgauwZH2645EJ Netherlands 
 • 0643281371