• Autoramen blinderen wetgeving – Wetgeving autoruiten blinderen

Door aandacht in TV-programma’s zoals Wegmisbruikers of Blik op de weg stellen veel mensen ons de volgende vraag:

Geldt er een wettelijke beperking voor het tinten van mijn autoramen?

Het antwoord hierop is: ja, autoramen blinderen is gebonden aan een wettelijke beperking. Deze wettelijke beperking  (bron: Openbaar Ministerie) geldt echter alleen voor de twee voorste ramen. De minimale lichtdoorlaatbaarheid van deze autoramen moet 55% zijn. Voor de overige ramen geldt er geen beperking. Door het assortiment van raamfolies van De Ramentinter is er voor zowel de autoruiten van de voorste portieren als voor de overige ruiten een raamfolie die past bij uw voorkeuren en de eigenschappen biedt die u wenst.

Autoramen geblindeerd conform de wetgeving

De Ramentinter maakt gebruik van folies die voldoen aan de regels rondom autoramen blinderen. Nadat u bij ons u autoruiten heeft laten tinten ontvangt u van ons een certificaat waarop staat dat de autoramen van de voorportieren zijn geblindeerd met een folie die voldoet aan de wetgeving en dat wij dit bij aflevering hebben gemeten met hiervoor geschikte meetapparatuur. Dit hoort bij onze professionele kwaliteit, service & garantie en is standaard onderdeel van onze werkwijze.

Welke raamfolie is toegestaan voor autoramen blinderen?

De hoogwaardige raamfolies die De Ramentinter gebruikt is verkrijgbaar in verschillende varianten met een verschillende lichtdoorlaatbaarheid. Eén hiervan, type Carbon 70 kent een lichtdoorlaatbaarheid die valt binnen de normen die zijn opgesteld door het OM en de KLPD.

de Ramentinter
Distributieweg 46 DelfgauwZH2645EJ Netherlands 
 • 0643281371